Катедра "МИО и бизнес"

НОВИЯТ УЧЕБНИК НА ДОЦ. Д-Р ДОБРОСЛАВ МОЛЛОВ „ВЪВЕДЕНИЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ВЕРИГИТЕ ЗА ДОСТАВКА“ ВЕЧЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН И ОНЛАЙН

четвъртък, 15 юни 2023 12:39
Новият учебник на доц. д-р Доброслав Моллов „Въведение в управлението на веригите за доставка“ освен в книжарницата на УНСС вече може да бъде закупен и онлайн в store.bg на: https://www.book.store.bg/p390542803/vyvedenie-v-upravlenieto-na-verigite-za-dostavka.html?fbclid=IwAR3pkjUnMdukWIBsfOJ-n77zwjB5WLWTsJie8mcWNcZ5gNwTmp25ar-zXaA
ierb_aad33_354433013_212777967836834_2675732898882930118_n.jpg
Защо изданието е много полезно?
В днешно време компаниите, които оперират в условията на нестабилна, несигурна, сложна и неясна бизнес среда, трябва да са все по-тясно обвързани със своите бизнес партньори – доставчици и клиенти. Почти всяка съвременна компания участва в поне една верига за доставка. Веригите за доставка са основна структурна единица и на международния бизнес. Дори според много автори в съвременната глобална икономика се конкурират не отделни компании, а вериги за доставка. Следователно управлението на веригите за доставка е основен източник на конкурентни предимства за компаниите, търсещи възможности за разрастване в национален и глобален мащаб, повишаване на печалбата и устойчивост.
Учебникът е издаден на български и английски език (на английски език може да го намерите в книжарницата на УНСС) и представлява въвеждащ курс по управление на веригите за доставка. Той си поставя за цел да запознае читателя с отделните аспекти на управлението на веригите за доставка, като фокусът е поставен върху стратегическите и тактическите аспекти. Теоретичните концепции са подкрепени с примери за най-добри практики от водещи международни компании. В помощ на студентите са подбрани подходящи казуси и са формулирани интересни въпроси за дискусия.
Учебникът е предназначен за студенти от бакалавърска специалност „Международни икономически отношения“, но представлява и интерес и за студенти от други бакалавърски и магистърски програми, както и от специалисти от практиката и от широк кръг читатели, които се интересуват от веригите за доставка и тяхното управление.

Галерия снимки от НОВИЯТ УЧЕБНИК НА ДОЦ. Д-Р ДОБРОСЛАВ МОЛЛОВ „ВЪВЕДЕНИЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ВЕРИГИТ ...