Катедра "Чужди езици и приложна лингвистика"

Представяне на роман на испански език „Хронографът на доктор Коен” в съпровод с класическа китара

четвъртък, 15 февруари 2018 8:45 /
Начало:
вторник, 06 март 2018 15:00
Край:
Място:
Малка конферентна зала - УНСС
Подробности:          По покана на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика” докторанката Деси Томова ще представи на испански език романа си „Хронографът на доктор Коен”.

Акомпанимент на китара - Христо Нейчев.

Модератор на дискусията - проф. д-р Даниела Кох-Кожухарова

6-ти март 2018 г. от 15:00 часа

Малка конферентна зала - УНСС

Заповядайте!

 

АНОТАЦИЯ:

          за книгата: „Хронографът на доктор Коен” разказва за живота на една съвременна млада българка, през какви трудности, сривове и метаморфози преминава героинята, за да постигне катарзис. Това е роман за любовта във всичките й проявления. В представената история се съчетават визуалната поетика и дрезгавия хумор с носталгията по една уязвена идентичност.

          за авторката: Десислава Томова е докторант с испански език на УНСС в специалност „Креативно и арт предприемачество”. Завършила e Бакалавърска програма по "Персонифицирана аудиовизуална журналистика" и Магистърска програма "Театрална режисура в европейски контекст" в НБУ. Работи като журналист, сценарист, артмениджър и копирайтър. През 2014 г провежда своя „Еразъм за млади предприемачи” в Барселона. Член е на екипа на Международният филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ.

          за китариста: Христо Нейчев е роден през 1996 година. От 2008 до 2015 година учи класическа китара при доц. Д-р Росен Балкански,  НМА “Проф. Панчо Владигеров”. В този период участва и печели награди в множество конкурси за класическа китара - Кюстендил, Гоце Делчев, Плевен, Букурещ и др. През 2015 година започва следването си в НМА “Проф. Панчо Владигеров” в класа на доц. д-р  Росен Балкански. Към настоящия момент е студент в класа по поп и джаз китара на доц. Д-р Цветан Недялков. Носител е на първа награда на Плевенския китарен вестивал 2017г. - категория “електрическа китара”.