Катедра "Финанси"

Студенти от специалност „Финанси“ участваха в бизнес игра, организирана съвместно с Финансовия център на IBM България

петък, 29 ноември 2019 22:59

„Благодаря ви за ентусиазма, с който се отзовахте на поканата да участвате в бизнес играта, организирана за студентите от специалност „Финанси“ от IBM България. Надявам се тя да се превърне в традиция. Идеята е да покажем колко е важно взаимодействието между университета и бизнеса. По-важният въпрос е доколко знанията, които сте придобили през годините, ще намерят приложение във вашата бъдеща работа. Днес ще имате възможност да си отговорите на този въпрос като решавате конкретни задачи от работния процес на Финансовия център на компанията.“ С тези думи  доц. д-р Пресияна Ненкова, ръководител на катедра „Финанси“, откри първата бизнес игра на студенти от специалност „Финанси“, ОКС „бакалавър“, организирана съвместно от IBM България“ и катедра „Финанси“.

Доц. Ненкова посочи, че класическото обучение в зала и бизнес игрите са двете страни на една и съща монета, защото позволяват да се приложи наученото в учебната зала. „Много от престижните университети използват точно такива похвати в своя обучителен процес. Те дават много ценен опит, от който трябва да се възползвате в максимална степен“, добави тя.

„Това е първата по рода си бизнес игра и е по инициатива на наши възпитаници, които вече работят във Финансовия център на Ай Би Ем България. Според мен най-хубавото нещо в това събитие е, че то е организирано от ваши колеги, завършили специалност „Финанси“. Имате възможността да общувате директно с тях относно бъдещата ви реализация“, посочи проф. д-р Димитър Ненков от катедра „Финанси“.

Проф. Димитър Ненков

„Благодаря на катедрата, че се отзова и съдейства много добре за организацията на това събитие. Щастливи сме от препълнената зала. Надявам се да прекараме много ползотворни часове и това да се превърне в традиция“, каза представителят на IBM България Мирослав Милков, възпитаник на катедра „Финанси“. Той увери студентите, че УНСС е правилният избор и нивото на обучение в сферата на финансите е много високо.

Мирослав Милков

Целта на играта е да увеличи синергията между образование и бизнес  посредством засилване на експертизата на студентите, но също така и позициониране на IBM като топ откривател на таланти. Тя бе ръководена от младите специалисти на IBM България – Мирослав Милков, Владимир Георгиев, Александра Танева, Росица Андонова и Георги Василев, които са завършили финансови специалности (бакалавър и магистър) в УНСС.

Студентите бяха разделени на няколко отбора

Бизнес играта беше върху задачи от работния процес във Финансовия център на IBM България и даде възможност на студентите да добият непосредствена представа за естеството на работата в него и да участват в едно полезно практическо упражнение на базата на интересен казус от практиката.

Отборите работиха по определен казус и представиха своите резултати, след което имаше класиране и отзиви от водещите на състезанието. Победител в бизнес играта е отбор номер 3: Виктория Митова, Ирина Данова, Денис Миронов.

Участието в бизнес играта откри отлични възможности пред студентите и им помогна да се запознаят с естеството на работата на финансовите специалисти в IBM, да демонстрират своята мотивираност, амбиции и високи познания и умения пред изтъкнат и търсен потенциален работодател, да участват в едно много полезно групово образователно-практическо упражнение, да приложат придобитите от началото на следването си знания и умения по темата на казуса.

Галерия снимки от Студенти от специалност „Финанси“ участваха в бизнес игра, организирана съвместн ...