Катедра "Недвижима собственост"

Катедра „Недвижима собственост” с меморандум за сътрудничество в помощ на професионалната реализация на студентите

петък, 03 юни 2022 11:54

Катедра „Недвижима собственост” подписа меморандум за сътрудничество в помощ на професионалната реализация на студентите. Доц. д-р Георги Забунов, ръководител катедра „Недвижима собственост” и Савас Кесаноглу, управител на фирма „Гребул Инвест” ЕООД, подписаха договор с предмет на дейност осигуряване на по-добри възможности за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС, чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи.
На събитието присъства и доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранни студенти, преподавател в катедра „Недвижима собственост“ и доц. д-р Надя Гилина, преподавател в същата катедра.

Специалният гост на събитието проф. Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, приветства инициаторите за предстоящия меморандум. „Този меморандум е поредното доказателство за отличното партньорство на университета с бизнеса.“ Тя очаква съвсем скоро той да се реализира на практика чрез стажантски програми или с възможностите, които ще се открият с организиране на различни събития на територията на УНСС. Тя увери, че „за нас ще бъде удоволствие да бъдем домакин на различни събития, които свързват научните среди и бизнеса. Проф. Стоянова увери, че за УНСС ще бъде удоволствие да бъде домакин на различни събития, които свързват научните среди и бизнеса. „Университетът може да бъде поле за изява на вашите идеи, както и да намерите нужните ви кадри.“ 

Проф. Цветана Стоянова

 „Убеден съм в доброто бъдеще на това, което започваме. От години работим заедно с нашите партньори от „Гребул Инвест” и мога да кажа само хубави неща за тях, затова се надявам и те също да са доволни от това, което постигаме заедно“, подчерта ръководителят на катедра „Недвижима собственост”доц. Георги Забунов.

„Винаги е било необходимо, но трудно постижимо, взаимодействието между университетското и професионалното образование. В днешно време равнището на професионалната подготовка на учениците е висока и изисква добра основа, затова за нас е добра възможност да знаем къде да насочим нашите академични търсения и усилия. Този меморандум е една чудесна възможност“, каза още доц. Забунов.

Г-н Савас Кесаноглу от „Гребул Инвест” посочи, че от фирмата се гордеят със сътрудничеството си с УНСС като допълни: „и в бъдеще, както и преди, ще правим най-доброто и ще ви даваме възможност да сте удовлетворени от стореното. Днес, за да правиш бизнес е неъбходимо да си много гъвкав и иновативен, да гледаш напред“.

Доц. Драгомир Стефанов, доц. Георги Забунов, проф. Цветана Стоянова, г-н Савас Кесаноглу, студент и доц. Надя Гилина  

Споразумението включва и подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти в УНСС чрез организиране на публични лекции и дискусии, консултиране на учебното съдържание по учебни планове и програми, както и други инициативи от съвместен интерес.

Предвижда се и съвместно разработване и изпълнение на проекти, партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на търговията с недвижими имоти, както и при издаване на научното списание „Недвижими имоти & Бизнес”.


Галерия снимки от Катедра „Недвижима собственост” с меморандум за сътрудничество в помощ на профес ...