Катедра "Предприемачество"

Трета, заключителна, среща на партньорите по проект DIGI Women

вторник, 20 септември 2022 19:26

Третата, заключителна, среща на партньорите по проект „DIGI WOMEN“ (https://digiwomen.bamde.org) бе проведена на 12 и 13 септември 2022 г. в гр. Рига с домакинството на латвийския партньор Експерти по клъстери от региона на Балтийско море – CEBSR.

Първоначално планирана за април, срещата бе отложена за септември в съответствие с удължението на проекта поради войната срещу Украйна, засегнала драматично възможността за работа на колегите от партниращия в проекта Национален технически университет в Харков.

Основните цели на срещата бяха преглед на доклада с препоръките с оглед неговото финализиране, дейностите по разпространение на интелектуалните продукти, обсъждане на задачите по изготвянето на финалния отчет, и възможностите за по-нататъшното развитие на дейности, базирани върху резултатите от настоящия проект.

В срещата участваха следните представители на партниращите си организации:

  •  д-р Зане Зейботе и д-р Вера Комарова от CEBSR, Латвия;
  • д-р Риа Аертс (онлайн), д-р Паоло Зарамелла и г-н Алберто Майстрело от „Консуленца Диреционале ди Паоло Зарамелла“, Италия;
  •  г-жа Атанасия Йоаниду (онлайн) от Гръцката асоциация на жените предприемачи – СЕГЕ;
  • проф. Игор Кононенко и доц. Марина Гринченко от катедра „Стратегическо управление“ на Националния технически университет „Харковски политехнически институт“, Украйна;
  •  д-р Мирела Алпеза от ЦЕПОР – Център за политика за МСП и предприемачество, Хърватска;
  • г-н Хервиг Симонер от „бит мениджмънт бератунг“ ГмбХ, Австрия; и
  • доц. Костадин Коларов и д-р Силвия Георгиева от Института по предприемачество на УНСС, България.

 

Срещата бе проведена в иновационния център на Латвийския университет в Рига, чието високотехнологично оборудване позволи ефективно съчетание на присъствено и онлайн участие, подобно на втората партньорска среща, домакинствана от „Консуленца Диреционале ди Паоло Зарамелла“, Италия.

 

По време на срещата бяха набелязани основните насоки, в които ще се търси реализация на интелектуалните продукти, резултати от проекта – учебния план, съдържащ набор от курсове за подготовка на експерти по дигитализация на бизнеса и за подготовка на жени предприемачи, и доклада с препоръки за използване на учебния план, адресиран към институции и организации, подпомагащи развитието на женското предприемачество и в частност – дигитализирането на бизнеса.

Работната програма бе допълнена и от културни и социални събития, които създадоха атмосфера за неформално общуване между участниците в срещата, и така допринесоха за затвърждаване на изградените чрез проектната работа взаимно доверие и екипност.

Галерия снимки от Трета, заключителна, среща на партньорите по проект DIGI Women ...