Катедра "Предприемачество"

Основи за бъдещо сътрудничество

петък, 14 септември 2012 13:00

Катедра "Предприемачество", съвместно с Българската асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството инициира и организира посещението в България на ръководителя на град Городец (Нижгородска област, Русия) г-жа Татяна Лосева с цел установяване на контакти с български организации, заинтересовани от сътрудничество с сходни руски организации в Городец в областите на предприемачеството, културата, местното самоуправление и регионално развитие.

Городец е едно от най-старите руски селища на Средна Волга основано през втората половина на XII-ти век от Юрий Долгорукий. Градът е разположен е на левия бряг на река Волга, на 53 km северно от Нижни Новгород. Населението му е около 32 000 души. Известен е със своите исторически църкви и мъжки манастир, в който е бил замонашен Александър Невски. Днес градът има статут на град-музей и е посещаван от на 400 000 туристи годишно. 

Днес в града се развиват корабостроенето и кораборемонтът, дървообработването, производството на художествени предмети, хранително-вкусовата промишленост. Най-новите производства са свързани с автомобилостроенето, като тази година японската компания "Язаки" прави голяма инвестиция в производството на кабелно оборудване за автомобилостроенето.

Един от резултатите от организираното посещение в бе подписването на споразумение за икономическо и културно сътрудничество на градовете Городец и Поморие. Кметът на Поморие г-н Иван Алексиев и ръководителя на град Городец г-жа Татяна Лосева декларираха желанието си да осъществяват обмен и в сферата на образованието, туризма, строителството и съвременните технологии и се договориха още да си съдействат по отношение на съхраняването и възстановяването на историческото, културното и художествено наследство.

В близко бъдеще със съдействието на катедрата са планирани посещения на руски предприемачи в България.

Pomorie

Кметът на Поморие г-н Иван Алексиев, ръководителят на град Городец г-жа Татяна Лосева и проф. Кирил Тодоров

 Pomorie

Pomorie

 

Галерия снимки от Основи за бъдещо сътрудничество ...