Катедра "Предприемачество"

Тържествена церемония за връчване на дипломи на випуск 2015 - бакалаври и магистри

петък, 11 декември 2015 16:00

Петият поред випуск бакалаври, завършили специалност „Предприемачество“ в УНСС, както и магистри, завършили програмата „Фамилно предприемачество“, получиха своите дипломи на тържествена церемония, състояла се на 11 декември 2015 г.

Официални гости на тържествената церемония бяха проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската дейност на УНСС, Н.Пр. г-н Темиртай Избастин, ръководител на Дипломатическата мисия на Република Казахстан в България, инж. Илия Келешев, председател на Българската браншова камара по машиностроене, г-жа Анна Найденова, изпълнителен директор на ИКТ Клъстер, проф. д-р Митко Димитров, директор на Института за икономически изследвания на БАН, д-р Кирил Григоров, управител на Общински гаранционен фонд за МСП към Столична община, г-жа Диана Паригвоздева, представител на Банка ДСК, г-н Димитър Пенков, ръководител на отдел „Бизнес клиенти“, „УниКредит Булбанк“, инж. Димитър Кузев, дългогодишен ръководител на ЗММ Хасково, г-жа Жанет Попова, основател и управител на фирма „АМЕТ“, г-н Башар Рахал, актьор и филмов продуцент, г-жа Красимира Шиндарова, проектен мениджър на ИКТ Клъстер, и г-н Бранимир Йорданов, председател на Клуба на младия и иновативен предприемач.

По традиция, гости на церемонията бяха и много родители, приятели и близки на абсолвентите, за които зала „Тържествена“ се оказа тясна, но чието присъствие бе символ на нарастващата популярност и значимост на специалността.

Церемонията бе открита от създателя и ръководителя на катедра „Предприемачество“ и специалност „Предприемачество“ проф. Кирил Тодоров, който  описа пътя на развитие на специалността, преодолените проблеми и постигнатите успехи в подготовката на младите предприемачи.

Като официално лице, представящо ръководството на университета, проф. Валентин Гоев изнесе приветствено слово, в което акцент бе поставен върху последващото развитие на абсолвентите, не само като практици, но и като изследователи на значими за икономиката и обществото процеси и явления, посредством възможностите, които предоставя университета със своите докторски програми.

Приветствени слова бяха поднесени и от останалите официални гости, в които всеки от тях от позицията на професионалния си опит и възможностите на представяните организации, отправи не само красиви пожелания, но и ценни напътствия и насърчаващи идеи към абсолвентите.

Заедно с дипломите абсолвентите получиха символичен подарък от катедра „Предприемачество“ – гравирана химикалка,  с която да подпишат първия си бизнес договор.

На подиума отляво-надясно: проф. Кирил Тодоров, проф. Валентин Гоев, проф. Митко Димитров, г-н инж. Илия Келешев

Проф. Кирил Тодоров открива тържеството.

Отляво-надясно: проф. Валентин Гоев, проф. Митко Димитров, г-н Илия Келешев

 

Проф. Валентин Гоев с обръщение към абсолвентите

Абсолвентите слушат с интерес изказванията на гостите на тържеството.

Отличничката на випуска Елица Хорозова показва картина на известния наш художник Ставри Калинов, която студентите абсолвенти подариха на катедра „Предприемачество“ в знак на признателност за получената подготовка.

Отличничката Петя Чобанова поднася приветствие.

Проф. Валентин Гоев връчва дипломи на абсолвенти.

Проф. Кирил Тодоров връчва сувенирна химикалка на випускник за бъдещо подписване на бизнес договори.

Проф. Кирил Тодоров дава думата на Н.Пр. г-н Темиртай Избастин, ръководител на дипломатическата мисия на Република Казахстан в България.

Н.Пр. г-н г-н Темиртай Избастин връчва диплома на абсолвентка.

Н.Пр. г-н Избастин връчва диплома на абсолвентка.

Г-н Илия Келешев поднася приветствие.

Г-н Димитър Кузев, дългогодишен директор на машиностроителни фирми, връчва диплома.

Връчване на диплома от името на фирма „АМЕТ“

Г-жа Анна Найденова, изпълнителен директор на ИКТ Клъстер, приветства абсолвентите.

Г-н Кирил Григоров,  управител на Общински гаранционен фонд за МСП към Столична община, връчва диплома.

Г-н Башар Рахал връчва диплома.

 

Проф. Митко Димитров връчва дипломи.

Г-н Димитър Пенков, ръководител на отдел „Бизнес клиенти“, „УниКредит Булбанк“, връчва дипломи.

  

Г-жа Диана Паригвоздева приветства абсолвентите от името на Банка ДСК.

 

Абсолвентка

Проф. Кирил Тодоров връчва дипломата за магистър на Бранимир Йорданов,
председател на Клуба на младия и иновативен предприемач.

Проф. Кирил Тодоров и Н.Пр. г-н Темиртай Избастин в ръкостискане в знак на настоящото и  бъдещо партньорство.

Галерия снимки от Тържествена церемония за връчване на дипломи на випуск 2015 - бакалаври и магист ...