Катедра "Предприемачество"

Тържествена церемония за връчване на дипломи на третия випуск бакалаври по предприемачество

петък, 13 декември 2013 22:00

Третият поред випуск бакалаври, завършили специалност „Предприемачество“ в УНСС, получиха своите дипломи на тържествена церемония, организирана на 12 декември 2013 г.

Официални гости на тържествената церемония бяха зам. ректорът на УНСС проф. Веселка Павлова, главният изпълнителен директор на „Банка ДСК“ г-жа Виолина Маринова, председателят на Българска браншова камара – машиностроене г-н Илия Келешев, управителят на сдружение „Програма „Произведено в България“ г-жа Адриана Цанева, председателят на Ротари клуб в Каварна д-р Нели Гецова, експертът по арт предприемачество г-н Тодор Мадолев, и главният експерт в отдел „Програмиране и планиране“ на главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“ на МТСП г-н Васил Асенов.

Тържествена церемония бе уважена също от посланика на Република Словакия Н.Пр. г-н Мариан Якубоци.

Освен от развълнуваните от събитието абсолвенти, залата бе изпълнена и от много гости – техните родители и приятели, които споделиха общото вълнение.

Церемонията бе открита с приветствено слово от създателя и ръководителя на катедра „Предприемачество“ и специалност „Предприемачество“ проф. Кирил Тодоров, в което бе представено развитието на специалността, особеностите на учебния процес, проблемите и достиженията в подготовката на младите предприемачи.

Проф. Тодоров открива тържествена церемония.


Важността на специалността и нейното особено място в широкия спектър от специалности на УНСС бяха подчертани и в приветствието на зам. ректора проф. Павлова, която връчи част от дипломите на най-добрите випускници. Дипломите бяха връчени също и от официалните гости, така и от студенти, учредители на клуб „Млад иновативен предприемач“, а също и от първенците на първия и втория випуск – Любомир Върбанов и Юлиана Григорова.

Всеки от официалните гости приветства абсолвентите, насърчавайки и напътствайки техния избор на специалност и предстоящата им кариера като предприемачи, мениджъри, и експерти. Г-жа Маринова акцентира върху връзката между предприемачеството и банковия сектор. Г-н Келешев изтъкна необходимостта от млади предприемачи и предприемачески мениджъри в машиностроителния бранш. Ентусиазмът и амбицията да създават продукти, носещи името България бе темата в приветствието на г-жа Цанева. Д-р Гецова подчерта важността от изграждането на мрежи между предприемачите, а г-н Мадолев обърна внимание върху ролята на иновативните предприемачи за развитието на обществото. Накрая г-н Асенов запозна младите специалисти с възможностите на европейските програми, които ще подкрепят техните инициативи през следващия програмен период. Любомир Върбанов и Юлиана Григорова споделиха опита от първите стъпки в реалния живот и поуките, позволяващи да вървят напред.

Тържествената церемония завърши с много снимки с новите дипломи, шампанско и шоколад, но и с много усмихнати и уверени в своето бъдеще абсолвентски лица.

Събитието бе отразено в новинарската емисия на телевизия „България он еър“.

 http://bgonair.bg/bg/news/bulgaria/read/60_studenti_po_predpriemachestvo_poluchiha_dnes_svoite_diplomi/

Отличникът на випуска получава награди.


Проф. Павлова връчва диплома.


Г-жа Виолина Маринова приветства студентите.


Г-н Илия Келешев 


Г-жа Адриана Цанева


Г-н Тодор Мадолев


Д-р Нели Гецова

Г-н Васил Асенов


Г-н Келешев сред членове на клуба на младия иновативен предприемач


Н.Пр. г-н Мариан Якубоци, посланик на Република Словакия.


Галерия снимки от Тържествена церемония за връчване на дипломи на третия випуск бакалаври по предп ...