Катедра "Предприемачество"

Гост-лектор от Даугавпилския университет допринесе за обучението на студенти и докторанти по предприемачество

петък, 28 април 2023 19:45

Д-р Вера Комарова, старши изследовател в Института за хуманитарни и социални науки на Даугавпилския университет, Латвия, беше гост-лектор в УНСС през последната седмица на април.

Д-р Комарова представи пред студентите от първи и втори курс, изучаващи на английски „Основи на предприемачество“, темата за националните културни различия и ролята на тези различия в предприемачеството. В подкрепа на известната теория за междукултурните различия на Хофстеде, д-р Комарова запозна студентите с резултатите от сравнителни изследванията на културните особености на България и нейните най-близки търговски партньори – Гърция и Турция, а също и на нейната страна Латвия и най-големите бивши съветски републики – Русия и Украйна, и забележимите със своята предприемаческа история САЩ.

На специално организирана среща с докторанти на катедра „Предприемачество“ д-р Комарова изложи системно отговорите на основните въпроси относно същността, проекта и структурата на научното изследване. След изложението последваха обсъждания на въпроси, свързани с работата по конкретните дисертации на участващите в срещата докторанти.

Трябва да отбележим, че д-р Вера Комарова, освен изследовател, е и председател на инициирана и ръководена от жени фондация в Латвия със седалище в Рига и Даугавпилс – партньор в осъществения съвместно с Института по предприемачество на УНСС и още пет чуждестранни партньора проект „Диджи Жени - Инструменти за цифрово предприемачество и подкрепа за жени предприемачи“ (2020 – 2022 г.) hppts://digiwomen.bamde.org.

Галерия снимки от Гост-лектор от Даугавпилския университет допринесе за обучението на студенти и д ...