Катедра "Предприемачество"

Звездата от оперната сцена Орлин Анастасов представи свои житейски уроци пред първокурсници от специалност „Предприемачество“

четвъртък, 14 декември 2023 21:33

Орлин Анастасов, най-младият бас, пял на сцената на Ла Скала, бе първият гост от серията срещи-дискусии „Житейски уроци от успели личности“, организирани за студентите от специалност „Предприемачество“.

Посещението му бе инициирано от певеца Владимир Маринов, който от няколко години заедно със съпругата си, също известна звезда от оперната сцена – д-р Мариана Цветкова, подпомага обучението на студентите в дисциплината „Арт и креативно предприемачество“.

Тъй като гостуването бе в рамките на курса по академична етика, акцент в разговора с г-н Анастасов бе ролята на етиката в професионалната кариера. Заедно с това бяха дискутирани и теми, свързани с мястото на оперното изкуство в съвременната култура, качествата, които следва да изгради младият човек, устремен към постижения, и културната среда, в която младите хора се формират като личности.

Владимир Маринов в ролята си на модератор на срещата използва неподражаемия си подход, за да разчупи атмосферата, и даде тласък на дискусията със студентите. Първите отправени въпроси окуражиха студентите, които бяха смутени от величината на госта, и първоначално планираното време за разговор с г-н Анастасов се оказа недостатъчно. Дори и след лекционния час той бе спиран от въодушевени студенти, които искаха да продължат разговора.

Галерия снимки от Звездата от оперната сцена Орлин Анастасов представи свои житейски уроци пред пъ ...