Катедра "Икономикс"

Дипломираха се бакалаврите и магистрите от катедра „Икономикс“

четвъртък, 05 декември 2019 9:32

„Тези моменти са особени. Виждаш грейналите лица на абсолвентите и още по-щастливите на техните родители. Достатъчно време сме прекарали заедно и много добре знаете коя катедра завършвате. Ще ви помоля само никога да не забравяте гнездото, което ще се убеждавате цял живот, че ви е създало като хора и като личности“, посочи проф. д.ик.н Стати Статев, ректор на университета и ръководител на катедра „Икономикс“, по време на дипломирането на бакалаврите и магистрите, завършили специалностите на катедра „Икономикс“.

Проф. Статев каза на дипломантите, че за четирите години в УНСС те са направили една от най-големите крачки към тяхното духовно усъвършенстване. „Не спирайте, продължавайте. Съвременният свят е толкова динамичен, че никой няма право да спира дори и за момент. Пожелавам ви успех. Вие винаги ще бъдете част от нас“, допълни ректорът.

„Днес е знаменателен ден за нас. Вие завършвате специалностите на една от най-големите и най-престижните катедри в УНСС, която през миналата година чества своя 70-годишен юбилей, а през цялото си съществуване е излъчвала видни представители в управлението на страната и университета. Не е случаен фактът, че представители на катедрата са трима министър-председатели на страната след 1989 г.“. С тези думи доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение и заместник-ръководител на катедра „Икономикс“, поздрави абсолвентите.

Доц. Ралева посочи, че през годините катедрата е имала огромна отговорност – да обучава студентите и да ги подготвя за момента, в който ще търсят своята професионална реализация. „Вие създадохте много приятелства. Това, което постигнахте, дължите и на своите родители и близки. Благодарете им“, добави тя.

„Развълнувана съм в тази зала да видя цвета на нацията - нашите възпитаници, които ще поемат по своя път. Път на професионална реализация и духовно усъвършенстване. За много от вас ще има трудности, но не се отказвайте и бъдете упорити. Това, в което сме сигурни, е, че можете и рано или късно ще го докажете на практика“, поздрави дипломантите доц. д-р Лилия Йотова.

Дипломантите поздрави и доц. д-р Емилия Георгиева: „Благодаря, че чух толкова аплодисменти след името си. Радвам се, защото това може би означава, че съм оставила по нещо от себе си във всеки един от вас. Винаги съм смятала, че това, което ние трябва да дадем на нашите студенти, е любовта, уважението, респекта и да им покажем, че те са пълноценни личности и хора, които трябва да формират своя характер. Ще се радвам, ако съм дала макар и малко на всеки от вас,  защото за мен е важно, освен да сте знаещи и можещи, преди всичко да сте човеци“, посочи тя.

„Знам, че вие сте хора, които могат, знаят и тепърва ще берат плодовете на усилията, които полагахте през последните години. Убеден съм, че ще разберете, че всичко това си е заслужавало“, каза на дипломантите гл. ас. д-р Николай Величков, научен секретар на катедрата.

Гл. ас. д-р Димитър Дамянов също поздрави абсолвентите, като им пожела още повече успехи в бъдеще.

Отличничката Силвия Лазарова благодари на преподавателите за положения труд и внимание от името на своите колеги магистри: „Бъдете здрави и имайте успешна реализация. България има нужда от млади хора като нас“.

Церемонията продължи с връчването на дипломите.

Прикачени файлове:

image/pjpeg DSC_0008.JPG - 3450 KB

image/pjpeg DSC_0029.JPG - 3845 KB

image/pjpeg DSC_0136.JPG - 3444 KB

image/pjpeg DSC_0278.JPG - 3542 KB

image/pjpeg DSC_0408.JPG - 3245 KB

image/pjpeg DSC_0610.JPG - 3092 KB

image/pjpeg DSC_0681.JPG - 3163 KB

image/pjpeg DSC_0738.JPG - 3574 KB

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите и магистрите от катедра „Икономикс“ ...