Катедра "Икономикс"

Със съдействието на катедра „Икономикс“ в УНСС публична лекция изнесе гуверньорът на Австрийската национална банка и член на Управителния съвет на ЕЦБ Робърт Холцман

неделя, 13 октомври 2024 1:25

Гуверньорът на Австрийската национална банка и член на Управителния съвет на ЕЦБ Робърт Холцман изнесе публична лекция в УНСС на тема „Нормализация на паричната политика в еврозоната – предизвикателства и възможности“. Събитието беше организирано от катедра „Икономикс“.

Сред официалните гости на мероприятието беше посланикът на Австрия в България Н. Пр. Андреа Икич-Бьом. Доц. д-р Янко Христозов, зам.-ректор по международната дейност, откри събитието и приветства официалните гости от името на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, като отправи благодарности към гуверньора на Австрийската национална банка проф. Робърт Холцман за това, че е приел да сподели пред нашите студенти в Университета ценния си дългогодишен опит и познания по изключително актуални финансови въпроси в глобален план.

Модератор на събитието беше Атанас Пеканов, бивш служебен вицепремиер, икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO) и лектор във Виенския университет по икономика. Атанас Пеканов благодари за отличната организация на събитието на ръководителя на катедра „Икономикс“ доц. д-р Ивайло Беев. Участие с презентации по дискутираната тема взеха доц. д-р Ралица Симеонова-Ганева, преподавател в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и член на Съвета за икономически анализи, и д-р Свилен Колев, зам.-председател на Националния статистически институт (НСИ).

Повече информация за събитието можете да намерите на следния линк.

Галерия снимки от Със съдействието на катедра „Икономикс“ в УНСС публична лекция изнесе гуверньоръ ...