Катедра "Счетоводство и анализ"

Видинска ученичка сред първите в Национално състезание по икономикс

сряда, 17 февруари 2021 13:39

https://bnr.bg/vidin/post/101422620/vidinska-uchenichka-se-predstavi-otlichno-v-nacionalno-sastezanie-po-ikonomiks

Светослава Бисерова, ученичка в  12-и клас, специалност "Икономика и мениджмънт" в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин, се класира на четвърто  място в Националното състезание по икономикс, организирано от  Асоциацията на икономическите училища. Състезанието е било оспорвано, а подготовката за него започва от 8 клас, разказва Светослава:

"Реших, че би било добре да участвам, говорих с г-жа Върбанова, която е учител по икономика и ме подготвя от 8 клас. Тя ми даде материали, с които да се подготвям. Темите са 26 върху микро- и макроикономика, тази година са с 4 по-малко, това е голям материал... Сама се подготвях... Самият изпит е с продължителност 3 астрономически часа и се състои от 80 въпроса, като цяло самият тест не е толкова елементарен, имаше един въпрос за формула, която трябваше да се познае дали е вярна..."

 

изпит в УНСС - София
изпит в УНСС - София

160 са били  участниците - средношколци, от тях 22-ма са се класирали с достатъчен брой точки и с отлична оценка. Според приетия регламент на всички тях се признава оценка "отличен 6,00" за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство в направление "Икономика" за учебната 2021/2022 г.

 

"След като съм взела успешно изпита, мога да избирам от 33 специалности в направление "Икономика" в УНСС и след завършване на средното си образование мога да се запиша, в която искам специалност... Счетоводството ми харесва, интересна е специалността... На учениците от по-малките класове бих им казала да не се притесняват, да се изправят пред възможностите, които имат, да не се страхува  дали ще са победители в дадено състезание, но пък  хубаво е, ако се класират, емоцията е различна."

Галерия снимки от Видинска ученичка сред първите в Национално състезание по икономикс       				 ...